Start to Tennis: nu al een succes

08 oktober 2019

Start to Tennis: nu al een succes

In mei jongstleden heeft de Commissie Ledenactivering, na het succes van de proef, die we vorig jaar hebben gedaan een nieuwe ledenwerfactie gestart. Dit jaar hebben we het wat het professioneler aangepakt en zijn we de samenwerking met tennisschool ‘Joffe van der Heijden Tennis’ aangegaan.

Op 10 zondagochtenden van 16 juni tot en met 13 oktober hebben belangstellenden kunnen (her-)ontdekken dat tennis een leuke sport is en dat TC Volkel een heel gezellige club is. Veel clubleden hebben ons geholpen door het verspreiden van de flyers. De hele actie heeft resultaat afgeworpen: we hebben 32 deelnemers. Een mooie mix: 11 heren en 21 dames, 14 ónder de dertig jaar, 18 boven de dertig jaar. Enkelen van hen kozen er voor om niet aan de trainingen deel te nemen, maar gewoon onder elkaar vrij te tennissen. Er waren diverse echte beginners bij, maar ook een flink aantal, dat eerder al getennist had en opnieuw wilden beginnen.
Onder leiding van twee professionele trainers hebben ze training gekregen. Ze zijn lid van TC Volkel en sommigen hebben ook al aan de clubkampioenschappen meegedaan in een aparte “beginnersgroep” of hebben al een team gevorm binnen het LET Teamtennis. Buiten de trainingen zijn velen van hen ook al te zien om vrij te tennissen op de banen van TC Volkel.
Aan de reacties van de deelnemers is te merken, dat zij het initiatief zeer waarderen en dat ze inmiddels plezier in het tennissen hebben gekregen. Vrijwel allen gaan graag verder.
Dat zovelen plezier in tennis hebben ondervonden is sowieso een succes.


Nu de laatste Start-to-Tennis zondag 13 oktober in aantocht is, is inmiddels ook een vervolg opgezet; dat gebeurt in de vorm van een competitie tussen teams van TC Volkel en van andere clubs, waar een soortgelijk programma loopt. Bij andere clubs noemen ze dit tennisprogramma overigens vaak "koffietennis" en de onderlinge competitie heeft dan ook de naam KoffieTennisCompetitie gekregen.
Alle deelnemers aan Start-to-Tennis zijn inmiddels uitgenodigd om daar aan mee te doen en met elkaar te gaan overleggen om één of enkele teams te vormen, om deze competitie met de teams van andere clubs aan te gaan. Er zijn zes speeldagen (alle zijn zondagen) van 10:00 uur tot 14:00 uur; drie in november en drie in januari.

Iedereen die wel eens meedoet met de gewone KNLTB-competitie weet, dat deze vorm erg leuk is: je doet ervaring op, je meet je vaardigheden met anderen in echte wedstrijden en het spelen in teams is sowieso leuk. Kortom, onze oproep aan de Start-to-Tennissers is: VORM ÉÉN OF MEERDERE TEAMS EN DOE MEE!

Commissie Ledenactivering (Noud Nooijen, Jan Timmers, Irma van der Heijden, Frank Wassenberg en Daniëlle van den Heuvel).

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 413 273 515

Paviljoen Tennisclub Volkel

Eeuwsels 10A
5408 AJ Volkel